Var et jordskælv årsag til eksplosionen i Tjernobyl-atomkraftværket? - Gregersen, Søren (KVANT, 1998)
Artiklen analyserer seismiske data fra tre stationer nær Tjernobyl for at undersøge, om en lille rystelse 22 sekunder før eksplosionen i 1986 kan have været et jordskælv. Forfatteren vurderer styrke, lokalisering og tidskalibrering, og konkluderer, at signalet sandsynligvis stammer fra selve eksplosionen, men ikke afviser jordskælvs-hypotesen fuldstændigt.