Hurtig, meget hurtig! – Opto-elektronik - Keiding, Søren (KVANT, 1990)
Femtosekundteknologi er ikke længere fremtid – den er her. Søren Keiding giver en detaljeret og teknisk solid introduktion til, hvordan elektriske impulser på under ét pikosekund genereres og måles med Kerr-effekt og Auston-switches. Artiklen dækker opbygningen af t-linjer, THz-pulsdetektion og Cherenkov-chokbølger og diskuterer både grundvidenskabelige muligheder og teknologiske perspektiver – bl.a. anvendelse i karakterisering af superledende materialer. En rig og eksperimentelt forankret artikel, der vidner om den fysiske innovationskraft i grænselandet mellem optik og elektronik.