Molekylære superledere og metaller - Bechgaard, Klaus (KVANT, 1990)
Klaus Bechgaard introducerer os til den fascinerende verden af organiske materialer med superledning, metallisk ledning og spintæthedsbølger. Artiklen beskriver den unikke struktur og elektronik i TMTSF₂X- og TMTTF₂X-salte, hvor molekylære stakke danner basis for lav-dimensionale kvantetilstande. Udviklingen af faseovergange fra SDW til superledning ved tryk og felt-inducerede SDW-faser med kvante-Hall-lignende fænomener stiller nye spørgsmål til konventionel faststoffysik. Et vidnesbyrd om hvordan kemi, struktur og kvantefænomener smelter sammen i grænselandet mellem fysik og materialekemi.