Alt med måde - Esrom Larsen, Mogens (KVANT, 1995)
Kan livet regulere sine egne betingelser på Jorden? Med inspiration fra Gaia-hypotesen og matematiske modeller undersøger Mogens Esrom Larsen, hvordan feedbackmekanismer kan føre til stabile koncentrationer af ilt og temperaturer på Jorden. Artiklen kombinerer enkle dynamiske systemer med dybe indsigter i biosfærens selvregulering – og åbner for refleksion over menneskets rolle i det globale kredsløb. En filosofisk og matematisk tankevækkende artikel for fysikere med interesse for komplekse systemer og klodens stabilitet.