Pæne trekanter - Esrom Larsen, Mogens (KVANT, 1991)
Hvilke trekanter har “pæne” egenskaber – altså simple sammenhænge mellem vinkler og sider? Esrom Larsen tager os på en geometrisk opdagelsesrejse, hvor trediegradsligninger og symmetriegenskaber mødes i en næsten poetisk forening. Artiklen er matematisk, men alligevel tilgængelig og elegant. Et smukt eksempel på hvordan matematik og æstetik smelter sammen i form og struktur – og en tiltrængt afslutning på et ellers tungt fysikpræget temanummer.