Klimapåvirkninger og -ændringer - Kaas, Eigil (KVANT, 2001)
Artiklen leverer en grundig, fysisk baseret analyse af klimaforandringer med fokus på observationer, modeller og usikkerheder. Kaas gennemgår solindstråling, drivhuseffekt og feedback-mekanismer og diskuterer både naturlige og antropogene påvirkninger. Der lægges vægt på klimamodellering og på forskellen mellem kortvarige variationer og langsigtede trends. Artiklen giver læseren redskaber til at forstå klimadebatten på et kvantitativt og kritisk grundlag – uden at forsimple problemstillingen.