Når Superman smider skjorten - Busch, Henrik (KVANT, 2001)
Denne artikel analyserer undervisningspraksis på førsteårsfysik gennem et situeret læringsperspektiv. Med udgangspunkt i en konkret forelæsning i klassisk mekanik diskuteres relationen mellem underviser, studerende og de typer af problemer, der dominerer fysikuddannelsen. Busch argumenterer for, at læring ikke blot handler om tilegnelse af begreber, men om udvikling af handlekompetence i faglige praksisser. Artiklen udfordrer traditionelle forestillinger om fysikundervisning og inviterer læseren til kritisk refleksion over egen undervisningsrolle. For KVANTs læsere er det et sjældent, men vigtigt, metaperspektiv på fysikkens uddannelseskultur.