Kvant og Dansk Fysisk Selskab - Elbek, Bent (KVANT, 1990)
Bent Elbek indleder dette første nummer af KVANT med en vision for bladets rolle i det danske fysikmiljø. I en tid, hvor fysikken breder sig over hele landet og langt ud over de klassiske universitetsrammer, skal KVANT være det fælles bindeled – både som formidler af ny viden og som forum for debat og fællesskab. Artiklen er ikke kun en velkomsthilsen, men et manifest for en ny æra i dansk fysikformidling, hvor national terminologi, faglig forankring og faglig identitet vægtes højt.