Feministisk horror - et studie i melodrama - Jørgensen, Helle Hovgård (Kvinder, Køn & Forskning, 2001)
Massekulturens subgenrer porno, horror og melodrama begrænser kvindelige subjekters udfoldelsesmuligheder. Men når heltindens stemme og synsvinkel siver ned i disse genrer begynder genrernes dekonstruktion. Feministisk horror peger på problematiske strukturer og giver heltinder nye muligheder.