Kvinner og politikk i Norden - noen historiografiske refleksjoner - Halsaa, Beatrice (Kvinder, Køn & Forskning, 2001)
Har tilgangsvinklen i statsvidenskabelig kvindeforskning ændret sig fra statspessimisme til aktørorienteret optimisme? Hvor står patriarkatsdiskussionen i dag? Er der grundlag for at afvise Harriet Holters gamle tese om, at kvinder kommer ind i krympende institutioner?