Når hjemme er mere end et sted - Møder med Danmark blandt somaliere i diaspora - Kleist, Nauja (Kvinder, Køn & Forskning, 2002)
Hjem og tilhørsforhold får en særlig betydning i diaspora. En somalisk kvindes og mands italesættelser af livet i Danmark viser, hvordan møderne med velfærdssamfundet er med til at skabe forskellige fortællinger om "somalisk kultur", hvor køn står i centrum.