Jazz i erindring. Om fordelinger av kjønn og seksuell orientering på musikalske arenaer. - Annfelt, Trine (Kvinder, Køn & Forskning, 2003)
Hvorfor er jazz - i modsætning til klassisk musik - ikke i stand til at integrere kvinder og homuseksuelle mænd på den musikalske arena? Idéen om hegemonisk maskulinitet kan tilbyde en nøgle til forståelse af denne problemstilling.