Indledning - Hegnhøj, Rikke Randorff; Olsen, Bente Marianne; Poulsen, Helle (Kvinder, Køn & Forskning, 2007)
2007 er udnævnt til “Det europæiske år for lige muligheder for alle” af EU. Året skal blandt andet øge den europæiske befolknings bevidsthed om retten til ligestilling og ikkeforskelsbehandling samt om problematikken om mangeartet forskelsbehandling. I de officielle dokumenter om året hedder det bl.a., at “[d]et europæiske år vil fokusere på det budskab, at alle er berettigede til ligebehandling uanset køn, race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering”, og at “[d]et europæiske år […], navnlig ved at fremhæve fordelene ved mangfoldighed, [vil] fokusere på, at alle uanset køn, race eller etnisk oprindelse, religion eller tro, handicap, alder eller seksuel orientering kan bidrage positivt til samfundet som helhed.” (Citat: EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS AFGØRELSE Nr. 771/2006/EF af 17. maj 2006 om det europæiske år for lige muligheder for alle 2007) – mod et retfærdigt samfund, s. 3.)