Et socialhistorisk portræt af prostitutionen i København ca. 1874 til 1906 - Pedersen, Merete Bøge (Kvinder, Køn & Forskning, 2001)
Prostitution har til alle tider udgjort et samfundsproblem. Artiklen tegner et portræt af "problemet" - af dets udøvere og af miljøet - i perioden fra 1874 til 1906, hvor der var vedtaget regler for tilsynet med de prostituerede.