Från diskriminering till jämlik behandling - Om könsmönstre i den svenska riksdagens utskott - Wängnerud, Lena (Kvinder, Køn & Forskning, 2001)
Det svenske valg i 1994 blev et vendepunkt for den herskende kønsopdeling i svensk politik og siden er den tidligere diskrimination af kvindelige politikere blevet udfordret. Men hvordan tolker man forekomsten af kvindelige om mandlige politikområder uden at bekræfte kønsfordomme i stedet for at udfordre dem?