Den gode samaritaner og den gode flygtning - forestillinger om køn i humanitær diskurs og praksis - Turner, Simon (Kvinder, Køn & Forskning, 2003)
I humanitær diskurs og praksis må en flygtning være et uskyldigt og hjælpeløst offer for at kunne retfærdiggøre hjælpeindsatsen. Sådanne forestillinger er stærkt kønnede og kommer til udtryk i daglige praksisser i flygtningelejre. Men hvad gør man, når flygtningene ikke vil opføre sig som ofre?