Køn, nation, sikkerhed og massevoldtægterne i Bosnien - Hansen, Lene (Kvinder, Køn & Forskning, 2003)
Voldtægter var et væsentligt led i krigsførelsen i Bosnien, ikke mindst fordi de rettede sig mod både den nationale og den kønslige identitet. I kølvandet fulgte en fortolkningsmæssig og politisk debat om Vestens sikkerhedspolitiske ansvar.