Spiseforstyrrelser blandt kvindelige eliteidrætsudøvere - Helge, Eva Wulff (Kvinder, Køn & Forskning, 2004)
The female athlete triad - eller den kvindelige idrætstriade - er karakteriseret ved den samtidige tilstedeværesle af tre symptomer: Spiseforstyrrelser, menstruationsforstyrrelser og lav knogletæthed. Med udgangspunkt i den forøgede forekomst af spiseforstyrrelser blandt kvindelige eliteidrætsudøvere redegør artiklen for de enkelte symptomer på triaden og diskuterer deres indbyrdes sammenhæng. Der argumenteres for at en stor forebyggende indsats er nødvendig.