Jordholderske; mere-end-menneskelig keren - Juelskær, Malou (Kvinder, Køn & Forskning, 2024)
På 2.7 HA stubbemark som tidligere (ufrivilligt) har gjort tjeneste i den konventionelle, dvs. pesticid- baserede, landbrugsindustri, gør jeg mig erfaringer med at assistere mere-end-menneskelige pro- cesser med at bringe jorden ind i en anden væren: Et lille laboratorium for planetære problematikker og en myriade af entanglements, i alle de handlinger, som finder sted i relation til arealet. I artiklen vender jeg jorden igen og igen, og med et fokus på soil-care-relations undersøges bl.a. landbrugsjor- dens koloniale (nutids)historie. Feltarbejdet begrebssættes som ’økotone processer’ og jeg afprøver ’jordholderske’ som et flertalsbegreb for mere-end menneskeligt mellemartslige anliggender mellem jordvæsener og J/jord.