Redesign af kursus i Biogeography of Species Interaction Networks - Dalsgaard, Bo (Improving University Science Teaching and Learning, 2023)
Et intensivt 1-uge kursus (Biogeography of species interaction networks) for kandidat og PhD studerende udbudt på Brasilianske universiteter. Jeg er hovedansvarlig for kurset, hvor der også er en dansk og en brasiliansk postdoc der underviser. Formålet med kurset er, at give de studerende et indblik i de basale koncepter der ligger bag en ”netværks tankegang” og hvordan det kan bruges til, at forstå biogeografiske principper. Desuden lære de studerende rent praktisk at lave nogle udvalgte netværks udregningerne, og de skal under kurset udtænke og arbejde med egne projekt ideer. Et af vores håb er, at nogle af dem bliver inspirerede til, at bruge netværks analyser i deres egne kandidat eller PhD afhandlinger.