En vestfold »stikknål« fra Vindebjerg på Knudshoved odde, Sydsjælland - Armfelt, Wava (Hikuin, 1984)
Mikkels Havn hedder en dyb indskæring på sydkysten af Knudshoved Odde, der strækker sig ud i Karrebæksminde Bugt, vest for Vordingborg. Vestbredden af Mikkels Havn munder ud i nogle høje skrænter, der falder stejlt ned mod den stenede strandkant, som bugter sig videre forbi Pløjebakke og ud til Naurbakke, der er oddens yderste spids. Disse skrænter er fem til otte meter høje morænebakker, der med uhyggelig fart, navnlig i de senere år, bliver fortærede af Smålandshavets krappe bølger. På de almindeligt tilgængelige landkort har dette næs, som det egentlig er, ikke noget navn, men der findes et smukt udført matrikelkort fra 1805, hvorpå der står at læse Windes-Bierge, der i moderne sprogbrug er blevet til Vindebjerg.