Et sælsomt spænde fra Samsø: Hjalteformede spænder fra vikingetiden - Jørgen Madsen, Hans (Hikuin, 1984)
Ole Klindt-Jensen havde en smittende interesse og dyb respekt for de enkelte oldsager. For ham var de aldrig blot arkæologiske data, og som museumsleder var han derfor altid inspirerende, når man fra udgravninger vendte hjem med nye fund og søgte hans råd og vejledning. En særlig iver viste sig jo nok, når det drejede sig om smykker eller andre kunstnerisk prægede genstande fra jernalder og vikingetid. Men det eksklusive var ikke i sig selv afgørende, for fundene blev altid bestemt og tolket i en videre sammenhæng. Engang skrev han således: »Kærkomment er hvert nyt vidnesbyrd om vikingetidens kunst, selv om det ofte er almindeligheder, for bylivet medførte masseproduktion af smykker. Men også dette er et interessant aspekt ...«.