Stjærfundet: Et gammelt fund i ny belysning - M. Rasmussen, Birgit (Hikuin, 1984)
I 1898 modtog Aarhus Museum en træspand med bronzebeslag, en bronzeøse og et lerkar fra en gravhøj i Stjær vest for Arhus. Fra samme høj indsendtes året efter yderligere et bronzefragment med forgyldt sølvblik og en sølvfingerring. I 1908 oplyser museets protokol om endnu et fund fra højen, denne gang bestående af en flad bronzeskål, en glasskål, et lerkar og en kam. Ovennævnte genstande, der alle kan placeres i yngre romersk jernalder, udgør tilsammen det såkaldte Stjærfund. På trods af det righoldige udstyr er fundet kun sporadisk omtalt i den arkæologiske litteratur, og en samlet fundfremlæggelse har manglet.