Brandgrav med tidselfibula fra Trudsholm-egnen, Østjylland - Lysdahl, Per (Hikuin, 1984)
I efteråret 1970 var et privatejet gravfund fra ældre romersk jernalder til konservering på Kulturhistorisk Museum i Randers. Det bestod af en urne med brændte ben, to hankefragmenter, en nål, en kniv og en fibula. Da fiblen viste sig at være af provinsialromersk type og den første af sin slags her fra landet, besluttedes det at foretage en nærmere publikation af fundet, hvilket ejeren beredvilligt gav tilladelse til.