Nr. Broby - en fyrstegrav fra ældre romertid med vogn og hesteudstyr - Hedeager , Lotte; Kristiansen, Kristian (Hikuin, 1984)
Ole Klindt-Jensen var vidtspændende, både som menneske og som forsker. Gennem sine arbejder med ældre jernalder viste han betydningen af at se Norden i et europæisk perspektiv. Særlig opmærksomhed viede han imidlertid de keltiske og østeuropæiske påvirkninger. Det følgende er et lille bidrag til belysning af brydningen mellem keltisk og romersk tradition, som det kommer til udtryk gennem inventaret i fyrstegraven fra Nr. Broby på Fyn.