Bulbjerg-gravpladsen: En analyse af keramikken fra en østjysk lerkargravplads fra ældre romertid - Høj, Mette (Hikuin, 1984)
I 1892, da Nationalmuseets materiale blev publiceret, fremstod fænomenet lerkargrave for læseren som en speciel nordjysk fundkategori, idet ikke mindre end 36 lokaliteter med lerkargrave var blevet fremdraget i dette område. I Nationalmuseets samling var Arhus-egnen på dette tidspunkt kun repræsenteret med enkelte fund. Det var således en væsentlig forøgelse af materialet, da der på Bulbjerg-banken i perioden 1900-1906 udgravedes ca. 100 grave af denne kategori.