Dobbeltåget fra Bredmose i Fjends herred - Simonsen, John (Hikuin, 1984)
Da arbejdsmand Marius Just Pedersen og Christian Nielsen i foråret 1948 var i færd med at grave tørv i Bredmose i Fjends, stødte de en dag i to meters dybde på, hvad der skulle vise sig at være et velbevaret og fint forarbejdet trækåg fra jernalderen. Der blev sendt bud til Skive Museum, og repræsentanter for dette fik fundet overdraget. Fundstedet er en lille mose på den tidligere Lundgaardshede, der via en bæk er forbundet med Jordbro å med udløb i Hjarbæk fjord. Mosen ligger ca. 8 km sydøst for Skive.