Danske kuglefibler - Laursen, Jesper (Hikuin, 1984)
De danske kuglefibler, som udgør en væsentlig del af fibelmaterialet fra førromersk jernalder, har ofte været behandlet i den arkæologiske litteratur. Da fibelgruppen imidlertid omfatter en række indbyrdes ret forskelligartede varianter, hvoraf flere hidtil kun har været kendt fra løsfund, hersker der stadig nogen usikkerhed om, hvorvidt gruppen kan betragtes som kronologisk homogen.