En 2000-årig kvindegrav fra Tobøl ved Kongeåen - Jensen, Stig; Brinch Madsen, Helge (Hikuin, 1984)
I juni 1982 stødte gårdejer Knud Åge Bruun, Tobøl under ledningsarbejde på et lerkar. Fundet blev anmeldt til Den antikvariske Samling, og det kunne konstateres, at der var tale om en urne fra ældre jernalder. Lerkarret, som sad i den ene profilvæg, havde på mirakuløs måde undgået at blive ødelagt af rendegraverens skovl, idet kun enkelte bugskår var faldet ud. Urnen blev i første omgang tildækket, men kort tid herefter frigravet og hjemtaget i præparat af konserveringstekniker Pia Odgaard samt undertegnede. Senere er urnen tømt på Den antikvariske Samling, og fundet er konserveret på Konservatorskolen.