Fynsk jernalderstatus - A. Jacobsen, Jørgen (Hikuin, 1984)
I en række arbejder og oversigter har Erling Albrectsen gjort status over det fynske jernaldermateriale, som var indsamlet før 1969. Dette år trådte den nye naturfredningslov i kraft, hvilket resulterede i en systematisk undersøgelsesvirksomhed i områder, der var truede af arealindgreb. Fra 70-ernes begyndelse blev fundtilvæksten fra disse undersøgelser suppleret med resultaterne fra rekognosceringsprojektet på Sydvestfyn, og fra 1975 og en årrække fremefter indkom yderligere fundstof fra projekt »Landsbyens opståen og udvikling«, der omfatte de intensive overfladeafsøgninger på Nordøstfyn. Hertil kommer yderligere en betydelig fundmængde fra de seneste års motorvejs- og naturgasudgravninger på øen. Den stigende undersøgelsesaktivitet kan på udmærket vis illustreres ved tilvæksten af hustomter på Fyn; på nær to er de alle fra ældre jernalder.