Svensk kyrkoarkeologi - Andersson, Karin; Forsström, Margit (Hikuin, 1983)
Det fascinerande med en kyrkoarkeologisk undersökning är, att den innehåller hela spännvidden från tolkningen av de topografiska och byggnadstekniska rönen och deras praktiskt-konstruktiva förklaringar till den samhälleliga eller liturgiska orsaken. Det som särskilt utmärker arbetet är också den antikvariska medverkan i restaureringen. Hur kan de särskilda kännetecken som byggnaden har på bästa sätt skyddas eller fa leva med i kyrkans nutida uttryck?