Bygningsstenen i Grenåegnens kalkstenskirker - Thomsen, Erik (Hikuin, 1983)
De fleste middelalderlige danske landsbykirker er bygget af teglsten eller af grundfjeldsblokke transporteret til Danmark under istiden. Relativt få kirker er bygget af sten fra den danske undergrund. Blandt disse indtager en gruppe på ni kalkstenskirker på det nordøstlige Djursland en fremtrædende stilling på grund af deres homogenitet med hensyn til byggemateriale, byggeteknik og arkitektonisk udsmykning. Af disse kendetegn vil spørgsmål vedrørende kirkernes byggemateriale blive behandlet i denne artikel.