Några teknologiska aspekter på medeltida keramiska produkter - Lindahl, Anders (Hikuin, 1982)
Keramisk teknologi är hur man behandlar råvaror for att erhålla keramiska produkter t.ex. kärl eller tegel. Syftet med teknologiska analyser är att ur ett skärvmaterial extrahera information beträffande de råvaror som använts och hur detta råmaterial bearbetats, kompletterade med jämförande studier av form- och dekorelement. Variationer i dessa parametrar kan bero dels på olika verkstäder, dels på skilda funktioner.