Bottenmärken - tilverkningsstämplar? - Stenholm, Leifh (Hikuin, 1982)
En av frågorna kring dc stora kvantiteter med äldre svartgods av AII-typ (Selling 1955), som påträffas i Lund, är om kärlen har tillverkats i staden eller om den är importerade från slaviskt område. Påtagliga likheter finns både beträffande kärlform, godskaraktär och dekorelement mellan det slaviska svartgodset och det som påträffas i Lund. I föreliggande artikel, som är att se som ett bidrag till diskussionen om huruvida AIIkeramiken är importerad eller ej, har i första hand de s k bottenmärkena, som emellanåt förekommer på kärlens undersida, studerats.