Den vitenskapelige bearbeidelse av keramikken fra Bryggen i Bergen - Herteig, Asbjørn (Hikuin, 1982)
I likhet med de fleste funngruppene fra Bryggen er det betydelige problemer knyttet til den vitenskapelige bearbeidelse av keramikken. Generelt skyldes det materialets og funnforholdcncs kompleksitet, for keramikkens vedkommende dessuten at det er tale om et materiale på 150-160.000 enheter. Man kunne naturligvis redusere dette materialet til en mer håndterlig størrelse, men en slik prosedyre avhenger av hvilke problemer man søker løst. Det skal derfor innledningsvis pekes på en del momenter som har betydning for vår målsetning generelt og på keramikken spesielt.