Keramik fra en gravning i Ribes vestby: — import, lokalkronologi og datering - Kristian Madsen, Per (Hikuin, 1982)
Den vestlige del af Ribe har kun været genstand for få arkæologiske undersøgelser. I 1902 udgravede Den antikvariske Samling ved C. N. Termansen tomten af Set. Clemens kirke, og i 1940-erne forestod museumsinspektør Chr. Axel Jensen undersøgelser og restaureringer på Riberhus Slotsbanke. Først i 1980 blev dette fulgt op med en udgravning i kernen af det store jordværk. Samtidig foranstaltede Projekt middelalderbyen sammen med Den antikvariske Samling en gravning i Bispehaven, hvor der foruden tykke kulturlag fremkom rester af huse.