Lertøj fra Øm kloster - Christensen , Anemette; Agnete Olsen, Rikke (Hikuin, 1982)
I årene 1975 - 78 gravede Lærestolen i Middelalderarkæologi ved Arhus Universitet hver sommer i adskillige uger og med et stort hold studenter på Øm Kloster nær Skanderborg. De omfattende undersøgelser bragte mange fund for dagen, ialt ca. 23000 genstande eller fragmenter, hvoraf keramikken udgør en af de største fundgrupper, som det normalt er tilfældet på lokaliteter med bosættelse af længere varighed.