Dansepige i Ålborg - Roesdahl, Else (Hikuin, 1982)
Ved udgravninger på Strandstien i Ålborg 1957 blev der blandt meget andet fundet et kandeskår med rester af en menneskedekoration, også kaldet antropomorf dekoration. Skåret indgår via dekorationen i en veldefineret - og ganske charmerende - sydskandinavisk keramikgruppe, som udviser påvirkning fra England og som ellers ikke er klart repræsenteret i Danmark.