En udgravning i Ribes »nye grav« og et fund af keramik fra 1500- og 1600-årene - Madsen, Per Kristian; Schiørring, Ole (Hikuin, 1981)
I efteråret 1977 iværksatte Statens Humanistiske Forskningsråd et arkæologisk-historisk forskningsprojekt, kaldet projekt Middelalderbyen, hvis mål er at belyse de danske købstæders ældste historie og topografiske udvikling gennem middelalderen. Projektet, der er planlagt til at løbe over fire år, kan ikke inden for sine rammer behandle samtlige danske middelalderlige købstæder, men har udvalgt elleve byer inden for det nuværende danske område. Foruden stiftsbyerne Roskilde, Viborg, Ribe, Odense og Arhus drejer det sig om Aalborg, Horsens, Svendborg, Næstved og Køge samt den nedlagte købstad Søborg i Nordsjælland.