Helligåndshuset i Næstved: En opmåling og en hypotese - Birk Hansen, Palle (Hikuin, 1981)
Helligåndshuset i Næstved ligger i den nordlige udkant af den middelalderlige bykerne, ved østsiden af vejen til Ringsted. Den middelalderlige bygning, som måler 33,5 X 9,4 m, er muret af tegl i munkeskifte på fundamenter af marksten. Det nuværende tag er lagt af vingetegl i 1920’erne. Det sæt opmålingstegninger, som præsenteres her, er på foranledning af Næstved Museum udført i efteråret 1979 af stud.ark. Merete Schulein, afdelingen for restaurering, by- og bygningspleje ved Arkitektskolen i Arhus.