Domprovstegården i Viborg - Krongaard Kristensen, Hans (Hikuin, 1981)
Domprovstegården i Viborg indeholder et stateligt middelalderhus med takkede gavle, som med sin fremtrædende beliggenhed stadig dominerer de nærliggende gadestrækninger. Navnet kunne nemt give associationer til middelalderens magtfulde domkapitel. Huset har dog intet med det katolske domkapitels provst at gøre, og navnet er faktisk ret nyt. I 1873 købte stiftsprovst H.J. Swane gården, siden har den været embedsbolig. Skønt provsten siden har ændret titel, kaldes gården dog stadigvæk ofte for stiftsprovstegård.