Priorgården i Odense - Hædersdal, Ebbe (Hikuin, 1981)
I de sidste hundrede år har Odense mistet mange af sine spændende bygningsværker. Malerier, raderinger eller fotografier er foruden synsforretninger ofte de eneste kilder til viden om disse bygninger. I bedste fald blev en kortfattet beskrivelse og opmåling lavet før nedrivningen. En af de gårde, der mødte sin skæbne i slutningen af forrige århundrede, var Priorgården. Den lå med sydsiden til Vestergade, nordsiden til Staalstræde og østgavlen til Korsgade - Overgades vestlige, brede del. Ejendommen strakte sig oprindelig over de nuværende matrikler 472 og 473. I 1847 blev den nuværende matrikel 473 udskilt som en separat ejendom. Her lå oprindelig Priorgårdens gårdsrum og tilbygninger, medens Priorgården selv udfyldte matrikel 472.