Lidt om torve og gader i det middelalderlige Odense - S. Christensen, Anemette (Hikuin, 1981)
Blandt de byer, som »Projekt Middelalderbyen« under Statens humanistiske Forskningsråd har udvalgt til en undersøgelse af danske byers alder og topografiske udvikling, er Odense. Da Odense endvidere, i anledning afjubilæet i 1988, er i færd med at udgive et større værk om byens historie, er indsamlingen af kildematerialet sket i samarbejde med »Odense bys Historie« og Møntergården i Odense.