Middelalderlig kamproduktion i Slesvig - Ulbricht, Ingrid (Hikuin, 1980)
I Slesvig Gammelby, den middelalderlige efterfølger til den vigtige vikinge-boplads Hedeby ved Slien, har der fundet store arkæologiske udgravninger sted igennem de sidste år (1970-1978). Den fremragende bevaringstilstand af det organiske materiale har dannet grundlag for undersøgelsen af kamforarbejdning i byen, en næring, man blev opmærksom på allerede i Hedeby. Grundstoffet dertil er tak af hjort og elg, såvel som knogler affremforalt kvæg. Mens det i begyndelsen af tidlig middelalder var gevir, som var hovedmaterialet, blev dette senere afløst af knogler. Denne udvikling var et af de første undersøgelsesresultater.