14 dragtspænder fra Kolding - Jensen, Vivi (Hikuin, 1980)
I 1908 fandtes i forbindelse med kloakering af den daværende Elmegade (nu Set. Jørgensgade) i Kolding rester af en middelalderlig teglbygning, nærmere bestemt vestenden af et øst-vest-orienteret hus. I sydmuren umiddelbart øst for vestgavlen sås rester af et fremspringende indgangsparti. Ud fra en sammenholdning med det såkaldte »Rantzaus Prospekt« fra 1587 tolkedes bygningsresterne som en del af den forsvundne provstegård (prospektets »O«). Imidlertid er der netop i prospektets yderområder ret betydelige forskydninger - det var ikke tegnerens opgave at udfærdige et i alle detaljer korrekt bykort, men at gengive en situation, hvor intet væsentligt manglede - og en identifikation udelukkende baseret på Rantzaus prospekt er derfor metodisk ukorrekt såvel som uholdbar.