To middelalderlige figurstager - Schiørring, Ole (Hikuin, 1980)
For arkæologen er det vigtigt at kunne datere og miljøbestemme de genstande, han beskæftiger sig med. Dette kan ofte være vanskeligt, hvis genstanden ikke gennem sin form, funktion eller dekoration umiddelbart kan indpasses i en større kendt gruppe af tilsvarende genstande. Problemet bliver forstærket i de tilfælde, hvor det drejer sig om løsfund, og hvor man ikke kan støtte sig til en udgravnings supplerende udsagn. De to middelalderlige figurstager, der her skal præsenteres, har det fortrin, at de - trods manglende danske paralleller - både form- og tidsmæssigt indgår i en stor gruppe af tilsvarende stager, der i middelalderens sidste halvdel var et populært stykke inventar i mange bedrestillede hjem i store dele af Europa.