Danske solure fra middelalderen: - og nogle fra Sverige - Vellev, Jens (Hikuin, 1980)
Soluret fra Ødis Den 26. august 1958 afleverede museumsinspektør Olfert Voss et fotografi til Nationalmuseets anden afdeling, som han havde fået af en nysgerrig redaktionssekretær ved Kolding Folkeblad. Billedet forestillede en sokkelkvader i Ødis kirke med indridsede linier og cirkelslag. Samtidig var der gjort opmærksom på, at der andetsteds i muren, samt i en stendynge på kirkegården fandtes flere tilsvarende kvadre. Hvad var mon stenenes egentlige funktion? - For det var indlysende, at de ikke oprindelig var bestemt til at sidde i den nuværende kirke, som er opført 1856-57 (bygningsinspektør L.A. Winstrup) som erstatning for en romansk granitkvaderbygning.