Studiet af symbolisering i antropologien - Ovesen, Jan (Hikuin, 1979)
Lad os forestille os at en etnograf fra en af sine informanter far følgende oplysning: »Vi jager tigre ved at omringe deres tilholdssted og nærme os forsigtigt, indtil en eller flere tigre prøver at slippe ud af ringen, på hvilket tidspunkt vi forsøger at dræbe dem med vores spyd«. Etnografen vil formodentlig notere denne oplysning i sin notesbog under en overskrift som ’jagtmetoder’. Når informanten imidlertid fortsætter: »Vi holder dog nøje øje med tigeren, og hvis den på nogen måde udviser en uventet adfærd, vil vi sandsynligvis lade den undslippe, da vi så vil vide, at en mands sjæl har taget ophold i den, og vi ønsker ikke at gøre denne mand fortræd«, vil etnografen være i vildrede.