Etniske symboler i et afrikansk kongedømme, Borno - Bovin, Mette (Hikuin, 1979)
På det afrikanske kontinent finder vi tusinder af »folk« eller »etniske grupper«, som lever nær hinanden og sammen, i symbiotiske og konfliktfyldte forhold i økonomisk, social og politisk henseende. En etnisk gruppe defineres som: »en befolkningsgruppe, som 1) hovedsageligt vedligeholder sig selv i biologisk henseende (gennem etnisk endogami, M.B.), 2) deler fundamentale kulturelle værdier, realiseret i ydre enhed i kulturelle former, 3) udgør et kommunikations- og interaktions-felt og 4) har et medlemskab, som identificerer sig selv og identificeres af andre, som konstituerende en kategori, der adskiller sig fra andre kategorier af samme orden« (Barth 1969 s. 10-11).