Opnåelse af rang og symboler på status hos kalashaerne i Nuristan - Jones, Schuyler (Hikuin, 1979)
Et afformålene med denne artikel er at vise, hvorledes et bestemt samfund bruger materiel kultur til at udtrykke værdier, der har med rang og status at gøre. Den kan også i givet fald tjene som påmindelse om at være forsigtig med at godkende eller afvise udskårne, malede eller vævede mønstre på genstande som blot og bar »dekoration«. Selv om de måske kan fungere på den måde, er vi nødt til at være opmærksomme på, at de også kan opfylde andre mere væsentlige funktioner i den kultur, der har skabt dem. Kort sagt, genstande inden for materiel kultur kan rumme en hel del kodede oplysninger, som går langt ud over og kan være helt uden forbindelse med genstandenes egentlige funktion og formål. Der er næppe nogen mulighed for at slutte sig til dette ved blot at studere tingene selv; oplysningerne vil, så vidt jeg kan se, kun kunne fremskaffes fra informanter i felten.